Lukihäiriö

Apua lukivaikeuteen

Haluatko selvittää lukemisen ja kirjoittamisen vaikeuden syitä? Tarvitsetko opiskeluasi, tukitoimia tai koejärjestelyjä varten lukilausunnon? Lukitestin avulla voit selvittää lukemisen ja kirjoittamisen pulmakohdat. Henkilökohtaisessa lukiohjauksessa saat apua lukivaikeuden kanssa toimimiseen ja yksilölliseen harjoitteluun.
Minulla on yli 20 vuoden kokemus erityisopettajana oppimisvaikeuksien ja lukivaikeuden parissa työskentelystä. Käytän standardoituja testejä, jotka antavat luotettavaa tietoa luku- ja kirjoitustaidosta. Testin tulosten pohjalta harjoittelu voidaan kohdistaa oikeisiin asioihin. Yksilöllisessä lukiohjauksessa saat tärkeää tietoa siitä, miten voit itse helpottaa lukivaikeuttasi ja mitä keinoja voit siihen käyttää.

Mitä lukitestiin kuuluu?

Yksilölukitestistä saat virallisen lukilausunnon. Pikatestit tai suppeat lukiseulat eivät anna lausuntoon tarvittavaa, riittävän tarkkaa tietoa lukivaikeudesta. Yksilölukitesti sisältää alkuhaastattelun. Lukitestissä saadaan tietoa siitä, millä osa-alueella vaikeudet ilmenevät. Yksilötesti sisältää sekä lukemisen että kirjoittamisen osa-alueet. 

Lukilausunto

Lukilausunnon sisällön määrittää se taho, jolle lausunto tehdään. Eri tahoilla on omat lausuntopohjansa. Lukilausunto voi sisältää suosituksia siitä, millaisia tukitoimia henkilö tarvitsee, miten lukivaikeus ilmenee tai mitkä toimenpiteet tasoittavat lukivaikeuden vaikutusta henkilön suoritukseen. Lukilausunnossa otetaan huomioon testin tulosten analyysi sekä mm. alkuhaastattelussa saatu muu lukivaikeuteen liittyvä tärkeä tieto.

Henkilökohtainen lukiohjaus

Henkilökohtaisessa lukiohjauksessa saat konkreettista apua lukivaikeuteen ja neuvoja omaan työskentelyysi. Selvitämme, millainen harjoittelu voisi auttaa sinua parhaiten. Opastan sinua opiskelutekniikoihin, joiden avulla voit itse helpottaa lukivaikeutta. Opiskelua edistäviin ajattelumalleihin vaikuttamalla voimme lisätä motivaatiotasi ja auttaa sinua kohti omia tavoitteitasi.

HINTA

Lukitesti ja lukilausunto 230€ 
Henkilökohtainen lukiohjaus
50€ / 60 min

 

Toimialue:

Varsinais-Suomi: Turku, Raisio, Kaarina, Naantali, Salo, Lieto, Loimaa, Masku, Paimio, Parainen, Pöytyä, Somero